Terapia pentru familii cu copii mici

Indiferent de credinţele, valorile şi preferinţele noastre, toţi părinţii îşi doresc să crească copii fericiţi, echilibraţi emoţional şi împliniţi. Oare care este reţeta? Căutăm răspunsul neîncetat citind cărţi, articole, mergem la cursuri şi workshopuri pentru a afla care sunt paşii corecţi pentru a obţine ceea ce ne dorim. Putem fi de acord când spunem că fiecare copil este special şi are abilităţile lui, aşadar cum poate exista o singură reţetă corectă? Răspunsul este că nu există aşa ceva, ci doar anumite metode, tehnici sau pur şi simplu câteva principii care, dacă sunt adaptate la personalitatea copilului, la mediul şi la realitatea fiecărei familii pot aduce cu sine rezultatele pe care ni le dorim pentru copii noştri. Un alt principiu important este cel potrivit căruia copiii învaţă nu doar ceea ce li se transmite verbal, ci si din modul în care relaţionează parinţii sau alţi membri de familie apropiaţi.

Rolul terapiei pentru familiile cu copii mici este de a  identifica acele zone care împiedică familia să ofere copilului toate uneltele necesare astfel încât să se poate dezvolta într-un mod cât mai sănătos şi armonios.

Şedinţele de terapie se desfăşoara prin joc potrivit vârstei copilului şi implică toţi membrii familiei, astfel încât să putem crea împreună un spaţiu de siguranţă.